Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaRadio ShowAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Saat

En son konular
» no download online casino
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyPerş. Ağus. 04, 2011 4:39 am tarafından Misafir

» fatty acids fish oil
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 12:51 pm tarafından Misafir

» Metformin, such beginning plant-derived
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptySalı Ağus. 02, 2011 10:58 am tarafından Misafir

» ïğîãğàììû äëÿ êîìïüşòğà
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptySalı Ağus. 02, 2011 10:46 am tarafından Misafir

» îñìîòğ ãèíåêîëîãà ñìîòğåòü âèäåî áåñïëà
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptySalı Ağus. 02, 2011 12:39 am tarafından Misafir

» Ïğîäâèæåíèå íåèçáåæíî
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyC.tesi Tem. 30, 2011 9:57 pm tarafından Misafir

» is there a generic cialis
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyC.tesi Tem. 30, 2011 12:25 am tarafından Misafir

» Radyo temaları
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptySalı Nis. 14, 2009 10:24 pm tarafından Misafir

» Kadın Dediğin...
HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyC.tesi Eyl. 27, 2008 8:30 am tarafından hazalım

Son Dakika

Ziyaretçi Tanımlama
Bilgileriniz sistemimize kaydedilmektedir.

 

 HELVALAR **BADEMLİ HELVA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hazalım

hazalım


Mesaj Sayısı : 812
Kayıt tarihi : 16/07/08

HELVALAR **BADEMLİ HELVA Empty
MesajKonu: HELVALAR **BADEMLİ HELVA   HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyÇarş. Ağus. 06, 2008 11:04 am

Malzemeler
9 Kahve Fincanı İri İrmik
4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
100 gr Beyaz Badem
3 Su Bardağı Tozşeker
4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzerine:
3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
2 Çorba Kaşığı Tozşeker


Yemeğin Tarifi
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün.
Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin.
Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hazalım

hazalım


Mesaj Sayısı : 812
Kayıt tarihi : 16/07/08

HELVALAR **BADEMLİ HELVA Empty
MesajKonu: Geri: HELVALAR **BADEMLİ HELVA   HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyÇarş. Ağus. 06, 2008 11:04 am

HAVUÇLU HELVA

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt


Yemeğin Tarifi
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.
Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.
Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hazalım

hazalım


Mesaj Sayısı : 812
Kayıt tarihi : 16/07/08

HELVALAR **BADEMLİ HELVA Empty
MesajKonu: Geri: HELVALAR **BADEMLİ HELVA   HELVALAR **BADEMLİ HELVA EmptyÇarş. Ağus. 06, 2008 11:06 am

VİŞNELİ HELVA

Malzemeler
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su


Yemeğin Tarifi
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HELVALAR **BADEMLİ HELVA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Yemek TarifLeri-
Buraya geçin: